40-vuotisjuhlaseminaari

Pe 10.11.2017

Audi­to­rio Leo­nardo da Vinci, Itä­me­ren­katu 11-13, Hel­sinki
(Ruo­ho­lah­den metroasema)

Yhdis­tyk­sen 40-vuotisjuhlavuoden kun­niaksi olemme kut­su­neet prof. Peter Fona­gyn luen­noi­maan nuo­ruusi­käis­ten psyyk­ki­sistä häi­riöistä ja nii­den hoi­ta­mi­sesta. Peter Fonagy toi­mii Anna Freud Cen­te­rin toi­mi­tus­joh­ta­jana ja pro­fes­so­rina Uni­ver­sity Col­le­gessa Lon­toossa ala­naan Con­tem­po­rary Psyc­hoa­na­ly­sis and Deve­lop­men­tal Science. Fonagy tun­ne­taan mm. men­ta­li­saa­tiota, väki­val­taa, per­soo­nal­li­suus­häi­riöitä ja psy­ko­te­ra­piaa käsit­te­le­vistä tut­ki­muk­sis­taan, jossa hän pyr­kii teke­mään teo­riasta ja tie­teestä rele­vant­tia klii­ni­selle työlle. Psy­koa­na­lyy­sin pii­rissä hän on aikamme joh­ta­vim­pia tut­ki­joita. Ilta­päi­vällä vie­raa­namme on rap-artisti Pale­face. Tervetuloa!

8.30 – 9.00
Ilmoit­tau­tu­mi­nen

9.00 – 9.30
Kou­lu­tus­päi­vien avaus, Suo­men nuo­ri­sop­sy­kiat­ri­sen yhdis­tyk­sen 4 vuo­si­kym­mentä
Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu,
yhdis­tyk­sen puheenjohtaja

9.30 – 11.00
Advances in the men­ta­liza­tion based approach to psyc­hot­he­rapy – new unders­tan­ding and new tech­niques,
Peter Fonagy, psy­koa­na­lyy­tikko, pro­fes­sori,
Anna Freud Cen­ter, Uni­ver­sity Col­lege Lon­don (luen­non otsikko tar­ken­tuu myö­hem­min)
Luento on englan­niksi ja tulk­kina toi­mii Kimmo Absezt.

Luen­non abstrakti:
Psyc­ho­lo­gical the­ra­pies are about equally effec­tive. What is more, they have been get­ting less effec­tive over the past 25 years, at least that is what ran­do­mi­sed cont­rol­led trials tell us. Per­haps the fault lies in our approach to men­tal disor­der. The pre­sen­ta­tion will build a case for approac­hing at least severe men­tal disor­der not from the point of view of deficit or pat­ho­logy but the absence of an aspect of func­tion that gene­ra­tes health.  We will chart a move away from a focus on dyadic attach­ment to high­light the impor­tance of social networks. The impor­tance of lear­ning and com­mu­nica­tion as the unique fea­ture of a per­son­hood will be pre­sen­ted in the con­text of the expe­rience of trauma which com­monly dis­rupts the process of lear­ning and the capacity for adap­ta­tion to chan­ged circums­tances. We will pre­sent a fresh unders­tan­ding of psyc­hot­he­rapy process in the light of these insights and pro­vide a fresh ratio­nale for the men­ta­liza­tion approach to the treat­ment of severe psyc­ho­pat­ho­logy in adolescence.

11.00 – 12.00
Lou­nas

12.00 – 13.30
Peter Fonagy – luento jatkuu